TRETJA V NIZU

Članska zasedba Primorja še naprej igra izvrstno. Tokrat so v tretjem krogu gostili ljubljansko ekipo Arne Tabor 69 in jo premagali z 2:0. Zmago sta v zadnjih petnajstih minutah priborila Anže Kuraj in novinec Žan Leban. 

V sobotnem vročem popoldnevu se je na ajdovskem Mestnem stadionu zbralo okrog 300 ljubiteljev nogometa. Domači trener Andrej Komac je v ogenj poslal preverjeno enajsterico, ki je bila suverena v prvih dveh krogih.  V prvem delu so zapretil gostje, ki so stresli okvir vrat. Še več obetavnih akcij so izpeljali Ajdovci, a žoge v mrežo, ob organizirani in strnjeni obrambi gostov, niso uspeli spraviti.

Nadaljevanje je kaj kmalu prineslo dve menjavi pri Ajdovcih, ki jih je opravil domači trener Komac. Iz igre je povlekel Jakoba Kodermaca in Nika Plavšiča, njihova položaja pa sta zasedla Zavnik in prišlek iz Nove Gorice, Žan Leban. Navijači so na zadetek morali čakati vse do zadnje četrtine obračuna.  Po igranju z roko v kazenskem prostoru gostov je enajstmetrovko zanesljivo izkoristil Anže Kuraj.

Gostje so nato poskusili z napadalnejšo igro, a so domači brez težav zaustavljali njihove napade in tik  pred koncem srečanja še povišali svojo prednost. Za končnih 2:0 je zadel novinec v moštvu Žan Leban, ko mu je nesebično podal domači kapetan Amel Džuzdanović.

Sinovi burje imajo na lestvici maksimalnih devet točk, s tremi manj sledijo tri gorenjske ekipe (Šenčur, Bled, Sava) in Brinje Grosuplje. Primorje bo v naslednjem kolu gostovalo na Bledu, ki je v minulem krogu premagalo Adrio v Mirnu z 1:2.


Sobota, 31. 8. 2019 | 3. krog 3. SNL | Ajdovščina

ND PRIMORJE 2:0  NK ARNE TABOR 69 (0:0)

⚽ Anže Kuraj – 11m (Primorje)

⚽ Žan Leban (Primorje)

ZAPISNIK TEKME

LESTVICA 3. SNL