SINOVI BURJE Z ZMAGO SKOČILI NA TRETJE MESTO

Po dveh zaporednih porazih je bila ajdovska ekipa postavljena pred dejstvom, da rezultatsko krivuljo obrnejo v nasprotno smer. Pred tristo gledalci na Mestnem stadionu v Ajdovščini so poleg treh točk, še ohranili mrežo nedotaknjeno.

Ajdovci so bili boljši že od samega začetka tekme. Blaž Bole bi lahko že v deseti minuti popeljal domačine v vodstvo, a se je izkazal Stojkovič. Kar ni uspelo Boletu je hitremu Senegalcu Moussi Bolteju, ki je izkoristil fantastično globinsko žogo Tribušona in s prefinjenim strelom matiral vratarja gostov. V nadaljevanju so imeli nekaj priložnosti tudi Mirnčani, ampak vedno je bil na pravem mestu obramba Primorja na čelu z Nabergojem. V končnici prvega polčasa je svojo drugo asistenci vpisal 28-letni Tribušon. S prostega strela iz strani je v kazenskem prostoru našel Nika Mastna, slednji pa je z glavo premagal Stojkoviča.

Tudi v drugem delu so gledalci spremljali zanimivo in všečno nogometno predstavo, Ajdovci so se malce povlekli v obrambo in poskušali goste presenetiti s hitrimi proti napadi vendar jim je v zaključkih vedno nekaj malega zmanjkalo. Pobudo so tako imeli gostje iz Mirna, ki pa so večinoma streljali s praznimi naboji ali pa se je izkazal domači vratar Anže Nabergoj.  Pohvaliti velja tudi Žana Beširja (letnik 2000), ki je v vezni liniji zrelo opravljal svoje zadolžitve in tako ponovno opozoril nase. Ajdovci so se s to zmago povzpeli na tretje mesto na lestvici, prihodnjo soboto pa gostujejo v Izoli.

18-letni Žan Bešir prihaja iz ajdovskega mladinskega pogona

Sobota, 13. 10. 2018/ 9. krog 3. SNL-Z/ Mestni stadion Ajdovščina, 15.30 / gledalcev: 300

ND PRIMORJE 2:0 ADRIA MIREN  (2:0)

⚽ Moussa Bolte 25′ (Primorje)

⚽ Nik Masten 45′ (Primorje)

ZAPISNIK TEKME