USPEŠEN VIKEND ZA HČERE BURJE

Za ajdovskimi dekliškimi selekcijami je izjemno uspešen vikend v kar treh različnih tekmovanjih. Kadetinje in starejše deklice so slavile nad vrstnicami Cerkelj, medtem ko so mlajše deklice sodelovale na turnirju v Velesovem. Članice so bile tokrat zaradi reprezentančnega premora proste.

V soboto so se dekleta selekcije do 13 let udeležila tretjega letošnjega turnirja NZS v Velesovem (Cerklje na Gorenjskem). V treh tekmah so se pomerila z vrstnicami Renč-Bilj, Radomelj in Trebnjega ter v tekmi s slednjimi prišla tudi do svoje prve zmage v letošnji sezoni. Veseli nas predvsem igrivost, zagnanost in ekipni duh, ki vladajo znotraj ekipe in ki se vedno bolj kažejo tudi na igrišču. Pred našimi mladimi igralkami so nedvomno še lepi časi!

Prav tako v soboto so kadetinje na domačem igrišču gostile igralke Cerkelj in jih v turbulentni tekmi polni priložnosti na obeh straneh premagale z minimalno razliko, potem ko je že v uvodu prvega polčasa v polno merila Nina IPAVEC. Tekma bi se lahko odvila tudi drugače, napadi in lepe priložnosti za zadetek na obeh straneh so si namreč sledili kot po tekočem traku, a sta razpoloženi vratarki s svojimi obrambami uspešno zaustavljali nalete nasprotnic. Hčere burje so predvsem v drugem polčasu prikazale izjemno podjetno in čvrsto igro, ki je gostje povsem zaustavila v njihovih poskusih za izenačenje in zmaga je zasluženo ostala doma. Naj omenimo še, da je ob zmagi v vrstah domačih debitirala mlada Julija Poplašen. Čestitke!

Zadnje so ta vikend na igrišče stopile igralke selekcije U15, ki so gostovale pri ekipi Cerkelj. Po obetavnem začetku in hitrem vodstvu je v nadaljevanju polčasa blestela vratarka Jana Ličen, ki je kar nekajkrat odlično ubranila poskuse hitrih in močnih domačink. Po drugem zadetku Metke Markočič so Hčere burje rahlo popustile in bile za to takoj kaznovane z zadetkom. V drugem polčasu so ajdovska dekleta odigrala še bolj organizirano ter z napadalno in učinkovito igro zabila tri zadetke zapored in tako domačinkam pobegnila na neulovljivo prednost. V zaključku so tekmo kljub nekaj zgrešenim strelom iz protinapadov mirno pripeljala do konca. Čestitke vsem dekletom za borbeno in srčno igro, ter zasluženo zmago!


Sobota, 6.10. 2018/ 4. krog  U17/ Ajdovščina– 13:00

ND PRIMORJE 1:0 ŽNK CERKLJE (14:0)

⚽ Nina Ipavec (Primorje)

ZAPISNIK TEKME

LESTVICA


Sobota, 6.10. 2018/ 4. krog  DU15/ Ajdovščina– 13:00

ŽNK CERKLJE 3:6 ND PRIMORJE (1:3)

⚽⚽ Metka Markočič (Primorje)

⚽⚽ Sara Ljubič(Primorje)

⚽ Gaja Bizjak (Primorje)

⚽ Lia Bajec (Primorje)

⚽ Lea Galjot, Varja Špiler in Špela Perčič (Cerklje)

ZAPISNIK TEKME

LESTVICA