MASTEN PREHITEL URO ZA POPOLN PREOBRAT

Ni veliko manjkalo, pa bi jo članski ekipi novinci iz Podgrada lahko pošteno zagodli. V pravi drami so Ajdovci po zadetku v zadnji sekundi le potrdili zmago in tretje mesto na prvenstveni lestvici.

V vroči Ajdovščini so domači prikazali slab prvi polčas, kar so s pridom izkoristili Podgrajčani. Matevž Ribič je v razmaku treh minut dvakrat zatresel domačo mrežo, gostje pa so prednost 2:0 držali dobro uro. Lov na ajdovski zasuk je odprl Patrik Tribušon z zadetkom v 61. minuti. Odličen drugi polčas je s svojim debitantskim zadetkom kronal 18-letni novinec Moussa Bolte. Sinovi burje so pritiskali in puščali ogromno prostora v zadnji liniji. V dveh situacijah sta nove zadetke Plame preprečila branilec Krapež in vratar Nabergoj.

Bolj kot se je tekma prevešala v zaključno fazo, večja je bila ofenziva Primorja. Da so tri točke ostale doma, je v sodnikovem dodatku poskrbel Nik Masten po strelu Bolteja. Več kot 200 navijačev je tako pozdravilo novo domačo zmago in skok na tretje mesto prvenstvene lestvice.

 

Ajdovci v naslednjem krogu gostijo Jadran iz Kozine. Srečanje se bo na Mestnem stadionu v Ajdovščini odvilo v soboto ob 16.00.


Sobota, 15. 9. 2018/ 5. krog 3.SNL-Z/ Mestni stadion Ajdovščina – 16.00 / gledalcev: 200

ND PRIMORJE 3:2 NK PLAMA PODGRAD (0:2)

⚽⚽ Matevž Ribič 34′,37′ (Plama)

⚽ Patrik Tribušon 61′ (Primorje)

⚽ Moussa Bolte 67′ (Primorje)

⚽ Nik Masten 90′ (Primorje)

ZAPISNIK TEKME

LESTVICA