POMLAJENA ČLANSKA ZASEDBA NI BILA KOS VIPAVI

Le tri dni po prvenstveni tekmi je bila Vipava zopet prizorišče sosedskega obračuna med Famo Vipavo in Primorjem. Tokrat je bil na vrsti pokal MNZ Nova Gorica. Za razliko od nedeljske tekme sta oba trenerja precej premešala začetni postavi. Še posebej to velja za Primorje, ki je pričelo praktično z mladinsko enajsterico.

Debi v članski vrsti so dočakali Miha Trošt, Patrick Krašna, Aldin Karabegović in Uroš Đurić. Od mladinskih igralcev je svojo priložnost dobi tudi Erik Krečič, ki pa je krst v članski ekipi doživel že v lanski sezoni. V prvem polčasu so izrazitejše priložnosti imeli Ajdovci. Ti so prek Krečiča, Bratine in Mastna trikrat nevarno zapretili. Prav Masten je moral v 37. minuti zaradi odprte rane pod očesom iz igrišča. Zamenjal ga je Cej, ki je imel ob zaključku prvega polčasa veliko priložnost, a je idealno podajo Bratine z glavo poslal preko gola domače Vipave.

Drugi polčas se je pričel z trojno menjavo na strani Vipave. V igro so vstopili Vidmar, Leban in Ivanović, ki so povzročali kar nekaj preglavic pomlajenim Ajdovcem. Toda slednji bi morali v 50. minuti izvajati najstrožjo kazen, saj je v kazenskem prostoru Vipave z roko igral branilec Sluga. Piščalka sodnika Lavrenčiča je ostala nema. Čez slabih osem minut pa prva sprememba rezultata. Miha Trošt je nepravilno zaustavil Vidmarja in sodnik je takoj označil enajstmetrovko. Natančen izvajalec je bil Kandare. Le pet minut po prvem prejetem zadetku pa novo veselje za Vipavčane. Po prostem strelu Jamška je vratar Nabergoj slabo ocenil let žoge, kar je vnovič izkoristil Kandare s svojim drugim zadetkom. Do konca srečanja ni bilo več omembe vrednih priložnosti. Ekipa Fame Vipave si je tako z zmago zagotovila napredovanje v naslednji krog tekmovanja v pokalu MNZ Nova Gorica.


Sreda, 12. 9. 2018 / 1. krog pokal MNZ Nova Gorica / Stadion Ob Beli – 16.30 / gledalcev: 100

NK FAMA VIPAVA 2:0 ND PRIMORJE (0:0)

⚽⚽ Jure Kandare 58′ in 64′ (Vipava)

ZAPISNIK TEKME