DELITEV TOČK NA SOSEDSKEM OBRAČUNU

Največ oči je bilo v četrtem krogu 3. SNL – zahod usmerjenih v Vipavo. Tam sta se za točke borili ekipi Fame Vipave in ND Primorja. Pred okoli 300 gledalci sta se moštvi razšli brez zmagovalca.

Branko Tutuš je bil nenatančen iz enajsmetrovke.

Ajdovci so hladen tuš doživeli že v uvodnih minutah. Nešković in Keranović sta na hitro izvedla kot, slednji pa je z zavitim strelom premagal Anžeta Nabergoja. Igralci Primorja so potrebovali kar nekaj minut, da so vzpostavili ravnovesje na travnati površini stadiona Ob Beli. Dvakrat je iz prostega udarca nevarno zapretil Tribušon, a je bil vratar Želko vedno na pravem mestu. V 28. minuti pa nov stresen trenutek za Primorje. Keranović je v svojem slogu preigraval na levi strani, nepravilno pa ga je zaustavil bočni branilec Žgur in sodnik je nemudoma pokazal na belo točko. K žogi je pristopil Branko Tutuš in žogo udaril v lev spodnji kot vrat.  Anže Nabergoj je ukanil njegovo namero in ostalo je pri rezultatu 1:0. Sinovi burje so na vse načine poskušali izid izenačiti, a tudi strel Nika Mastna je Želko s skrajnimi močmi preusmeril v kot. Prav iz kota po podaji Domna Božiča pa se je prvenca v ajdovskem dresu veselil Žan Podgoršek. 24-letni Sežančan je bil najvišji v kazenskem prostoru Vipave in neobranljivo zadel za 1:1. Tik ob koncu prvega polčasa bi lahko za gostujoče vodstvo zadel Božič, toda Vipavce je rešil ponovno izvrstni Želko.

Precej slabšo nogometno predstavo smo spremljali v drugem delu.  Priložnosti je bilo precej manj. Omenimo lahko upravičeno razveljavljen zadetek rezervista Vipave Balaja, zaradi prepovedanega položaja in poskus Mastna, ki je iz ugodnega položaja zapravil najlepšo ajdovsko priložnost. Če potegnemo črto, je glede na potek tekme neodločen izid na vipavskem derbiju nekako tudi najpravičnejši.

Vipavski derbi je spremljalo okrog 300 gledalcev.

Varovance trenerja Boruta Jermola v naslednjih dveh tednih čakata dve domači prvenstveni tekmi proti Plami in Kozini. Že med tednom je na vrsti pokalni obračun MNZ Nova Gorica.  Za uvrstitev v naslednji krog tekmovanja se bosta znova udarila stara znanca Primorje in Vipava. Srečanje bo v  sredo v Vipavi ob 17.00.


Nedelja, 9. 9. 2018/ 4. krog 3.SNL-Z/ Stadion Ob Beli – 16.30 / gledalcev: 300

NK FAMA VIPAVA 1:1 ND PRIMORJE  (1:1)

⚽ Alen Keranović 2′ (Vipava)

⚽ Žan Podgoršek 32′ (Primorje)

ZAPISNIK TEKME

LESTVICA

FOTO GALERIJA: Lokalne Ajdovščina