BRATINA OB DEBIJU POSKRBEL ZA EVROGOL!

Sinovi burje so po uvodnem porazu proti Kopru ujeli zmagovalni ritem in dosegli že drugo zaporedno zmago. Tokrat so v Ajdovščini kapitulirali Izolani, domači so bili uspešnejši z 2:0. Za vrhunec tekme je poskrbel Aleksander Bratina, ki se je v tem mesecu vrnil v staro jato.

Krapež je načel mrežo Izole

3. krog v 3.SNL – zahod je ponudil tradicionalni derbi med Primorjem in Izolo. Ajdovci so na krilih zmage iz prejšnjega kroga bili odločeni, da tokrat tri točke ostanejo v Ajdovščini. Za veselje dobrih 300 gledalcev je že v osmi minuti poskrbel Anže Krapež. Po podaji Domna Božiča iz kota je neobranljivo zadel v desni zgornji kot vratarja gostov Trajkovskega. Takoj zatem nova priložnost. Napadalec Nik Masten je odlično preigral svojega branilca in spustil Žana Podgorška iz oči v oči z Trajkovskim, a je prvi bil premalo natančen. Do konca polčasa smo spremljali izenačeno igro s precejšnjo mero borbenosti.

V drugem delu bi lahko domači do 60. minute lahko odločili srečanje. Priložnosti so se vrstile ena za drugo. V zaključkih pa so bili premalo učinkoviti Masten, Božič, Štolfa in Tribušon, kateri je sejal največjo nevarnost pred golom Izole. Ajdovcem je šla na roko tudi hitra izključitev Žana Ribiča, ki je moral z zelenice Mestnega stadiona v 57. minuti. Trener Primorja Jermol je za zadnjo tretjino srečanja v igro poslal Aleksandra Bratino. Priljubljeni ”Bratke” je v 80. minuti poskrbel za vrhunec tekme. Iz prostega strela s približno dvajsetih metrov je matiral nemočnega Trajkovskega in povzročil pravo ekstazo na stadionu.

 

Domačini so nato zaključek srečanja v miru pripeljali do konca in se z drugo zaporedno zmago zavihteli na drugo mesto, kjer imajo enako število točk (6) kot TKK Tolmin. Na vrhu je FC Koper z 9 točkami.

V nedeljo, 9. septembra bo na sporedu prvi derbi Vipavske doline med Famo Vipavo in Primorjem na stadionu Ob Beli v Vipavi.

GALERIJA SLIK: ND PRIMORJE : MNK IZOLA / foto: RF Robert Ferjančič


Sobota, 1. 9. 2018/ 3. krog 3.SNL-Z/ Mestni stadion Ajdovščina – 16.30 / gledalcev: 300

ND PRIMORJE 2:0 MNK IZOLA (1:0)

⚽ Anže Krapež 8′ (Primorje)

⚽ Aleksander Bratina 80′ (Primorje)

ZAPISNIK TEKME

LESTVICA 3. SNL – zahod

Obramba Ajdovcev je svoje delo opravila z odliko