PRIMORJE BREZ TEŽAV ČEZ MIREN

 

Nogometaši ajdovskega Primorja so zabeležil prvo zmago v novi sezoni tretjeligaškega prvenstva. Adria iz Mirna ni bila dostojen nasprotnik, kar so rdeče-črni potrdili z gladko zmago 0:3.

Navkljub slabemu vremenu zaradi katerega je odpadlo dobršen del tekem po Sloveniji, so Ajdovci in Mirenci dvoboj drugega kroga 3. SNL – Zahod odigrali. Ajdovci so šli v tekmo s dobro popotnico iz prvega kroga, ko so namučili favorite iz Kopra. Adria je na tej tekmi iskala priložnost, da se odkupi domačim privržencem za poraz proti Vipavi (3:0). Primorje je hitro zapretilo. Najprej je bil v 10. minuti iz oči v oči Drašček uspešnejši od Nika Mastna. Slabi dve minuti kasneje je po kotu za Ajdovce, najvišje skočil Bajc, a je vratnica rešila domačine. Sledila je 16. minuta in udarila je naveza Masten – Božič. Slednji je odlično globinsko žogo rutinirano poslal v mrežo Adrie.

Domači trener Borut Jermol se s svojimi varovanci veseli prvih treh točk

Sinovi burje so nato posest žoge prepustili domači ekipi, ki pa si resnejše priložnosti ni ustvarila, prav nasprotno, Primorje bi lahko še povišalo rezultat prek Tribušona. Kljub vsemu se mreža v prvem delu ni več zatresla. Tudi v drugem polčasu je dobrih 100 gledalcev videlo podobno sliko, tekma pa se je bržčas odločila v 50. minuti, po avtogolu domačega igralca Krševana. Domači strateg Baša je poskušal rezultat obrniti z zelo napadalno igro, vendar je bila obramba Ajdovcev na čelu s kapetanom Komparo vedno na pravem mestu.  Zmago je tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom v 90. minuti srečanja, potrdil Nik Masten.

 

 

V prihodnjem krogu, v soboto, 1. septembra, bo na ajdovskem Mestnem stadionu gostovala Izola. Srečanje se prične ob 16.30.


Sobota, 25. 8. 2018/ 2. krog 3.SNL-Z/ Igrišče Pri štantu

ADRIA MIREN 0:3 ND PRIMORJE (0:1)

⚽ Domen Božič 16′ (Primorje)

⚽ Matic Krševan (ag) 50′ (Primorje)

⚽ Nik Masten 90′ (Primorje)

ZAPISNIK TEKME