KOPRČANI UGNALI AJDOVCE

Uvodni krog 3. slovenske nogometne lige zahod je zaznamoval dvoboj nekdanjih prvoligašev Primorja in Kopra. Pred več kot 400 gledalci na Mestnem stadionu v Ajdovščino so Koprčani izkoristili vlogo favorita in zmagali z 0:2.

Začetek nove tretjeligaške sezone je postregel z obračunom zvenečih klubskih imen, ki sta svoj čas krojili tudi vrh slovenskega nogometa. Na mestni stadion v Ajdovščino je privabil lepo število gledalcev, ki so videli zmago favoritov. Sinovi burje so se izkazali borbeno in organizirano ekipo. Predvsem v prvem delu igro so večkrat zapretili in s tem dali vedeti, da se niso ustrašili močne gostujoče ekipe. Slednja je javno napovedala, da imajo zgolj in samo en cilj in to je uvrstitev v višji rang tekmovanja.

A. Nabergoj se je večkrat izkazal z odličnimi posredovanji

Primorje je uspelo držati neodločen rezultat dobro uro, dokler niso zakrivili prekrška za enajstmetrovko. Darilo je z zanesljivim strelom izkoristil Kristijan Glavaš. Zadetek je na en način prelomil srečanje, saj je le po slabih štirih minutah nadaljevanja padel še drugi. Cvek se je dokopal do žogo v kazenskem prostoru Ajdovcev in matiral domačega vratarja Nabergoja.

Kljub porazu velja pohvaliti domačo ekipo, ki je pokazala, da ima potencial in da se lahko uspešno kosa tudi z ekipami, ki so vsaj na papirju močnejše. Tudi številni gledalci so tribuno zapuščali vedrih obrazov in z optimizmom, tako kot igralci zrejo v prihodnja srečanja.

Nogometaši Primorja bodo v vikendu, ki prihaja gostovali v Mirnu pri Adrii.

 


Sobota, 18. 8. 2018/ 1. krog 3.SNL-Z/ Mestni stadion Ajdovščina

ND PRIMORJE0:2 FC KOPER (0:0)

⚽ Kristijan Glavaš 61′ (FC Koper)

⚽ Kristjan Cvek 65′ (FC Koper)

ZAPISNIK TEKME