U15, U17 in U19 TIK PRED PRIČETKOM SEZONE

Vzporedno s člansko ekipo bodo v vikendu, ki se bliža z nezadržno hitrostjo, sezono začeli tudi mladinci (U19) in kadeti (U17) v 2. SKL. Selekcija U15, ki se ji je lani za las izmuznila uvrstitev v 1.SNL – zahod, bo tekmovanje začela v mesecu septembru v Enotni primorski nogometni ligi (EPNL). 

Pred pričetkom naporne sezone so za našo spletno stran svoje poglede na trenutno stanje podali vsi trenerji zgoraj omenjenih ekip.

Andraž Ivanović (trener U15)

”Ekipa U15 je s pripravami na novo sezono začela s ponedeljkom, 6. avgusta. Cilj je tak, kot je bil že v lanski sezoni in sicer naskok na 1.SNL. Moštvu se je priključilo nekaj novih fantov. Glavno breme pa bodo nosili letniki 2004. V soboto smo v italijanskem Morteglianu že odigrali prvo prijateljsko tekmo proti ekipi FC Tokio iz Japonske. Zmagali smo z 2:0, oba zadetka pa je prispeval Anže Breščak. Kljub temu, da rezultat na takih tekmah ni v prvem planu, je vstop v začetek sezone z zmago lepa popotnica za delo naprej. Pristop in želja po dokazovanju sta bila na zavidljivi ravni, kot tudi sama igra v določenih trenutkih. Do želenega nivoja igre, dinamike in agresivnosti pa nas čaka se veliko dela.” 

Patrik Močnik (trener U17)

“Po kratkem poletnem odmoru smo kadeti Primorja s pripravami na novo tekmovalno sezono začeli 9. julija in v tem času odigrali tudi štiri pripravljalne tekme. 2. SKL/SML-zahod liga bo letos še posebej zanimiva, saj bosta v konkurenci za napredovanje, poleg že lanskih favoritov ekipe Brinje Grosuplje, tudi lanskoletna prvoligaša Krka in FC Koper, ligo pa dopolnjujejo še ND Bilje, Sava Kranj, NK Šenčur, Slovan, Roltek Dob in novinec Arne Tabor 69 iz Ljubljane. Tekmovalni cilj rdečečrne ekipe je sicer zgornja polovica lestvice, vendar je že lanska sezona je nakazala, kako zanimiva in nepredvidljiva je lahko liga, kjer s pravim pristopom lahko vsak preseneti vsakega. Primarni cilj ostaja osebnostni in strokovni napredek vsakega posameznika, ter posledično ekipe kot celote. Poleg osvojitve naprednejših tehničnih prvin, bo poudarek predvsem na taktičnem razumevanju in uigravanju obeh faz nogometne igre, čez celotno sezono pa bomo seveda delali na telesni pripravi in vzdržljivosti, ki nas je krasila v prejšnji sezoni. Igralcem je jasno, da bomo vse zastavljene cilje dosegli le z maksimalno disciplino in motivacijo na vsaki aktivnosti ter ohranjanjem moštvenega duha. V fante verjamemo in ne dvomimo, da bo tudi prihajajoča sezona doprinesla k razvoju celotne nogometne šole. Vabljeni torej na tekmo že naslednji vikend, ko za uvod v sezono k nam v goste prihaja ekipa Sava Kranj.”

Rezultati pripravljalnih tekem U17: 

FC Koper – Primorje 0:2
Brinje Grosuplje – Primorje 4:1
Primorje – Tabor Sežana 2:2
Primorje – Bilje 2:0

Mitja Lavrenčič (trener U19)

”Mladinska ekipa je s pripravami na letošnjo sezono začela 9. julija in do današnjega dne opravila 20 treningov, testiranje in odigrala 5 prijateljskih tekem. Fantje praktično trenirajo skoraj vsak dan in tisti, ki so čas počitnic podredili treniranju, so v tej fazi kondicijsko že na zelo visokem nivoju. V letošnji predsezoni smo v trenažni proces vključili še več dražljajev v smislu taktične priprave v fazi napada, kar bo pripomoglo k večji posesti žoge na tekmah in posledično k izražanju kvalitete posameznikov. Skratka, stremeli bomo k atraktivnemu igranju nogometa, z namenom dviga ravni prepoznavnosti naše nogometne šole. Mladinska liga bo tudi v letošnji sezoni zelo močna in še bolj izenačena. V naši ekipi, ki jo sestavlja 25 fantov vlada ekipni duh, ki temelji na disciplini tako na igrišču kot izven njega.  Poleg dviga prepoznavnosti  kluba, napredovanja posameznikov in ekipe v vseh fazah in segmentih igre, je cilj v letošnji sezoni  omogočiti kateremu izmed fantov odskočno desko za » preboj » na tuji trg oz. jih pripraviti za kvalitetno nastopanje v članski kategoriji. V prihajajoči sezoni si želim čim večjega obiska in navijaške podpore na vsaki tekmi, športnega navijanja, sezone brez poškodb ter obilo sproščenosti fantov na vsaki tekmi.”

Rezultati pripravljalnih tekem U19:

FC KOPER – PRIMORJE 2:1
PRIMORJE– NK ŠENČUR 5:1
PRIMORJE- NK ARNE TABOR 0:0
NK BRINJE GROSUPLJE – PRIMORJE 4:2
PRIMORJE – NK PLAMA PODGRAD (člani) 3:3