PRIMORJE SE VRAČA NA ČLANSKO NOGOMETNO SCENO!

IZJAVA ZA JAVNOST

Leta 2011 je na ajdovskem Mestnem stadionu člansko moštvo NK Primorje odigralo zadnjo tekmo v 1. SNL. Klub je zaradi zloma gradbenega velikana Primorje d.o.o, ki je bil generalni sponzor, moral v stečaj. Zgodbo v članski ligi je nadaljevalo amatersko športno društvo ŠD Škou Ajdovščina, ki je bilo ustanovljeno leta 2007 in je tekmovalo v medobčinski zvezi Nova Gorica. Po propadu profesionalne ekipe je ŠD Škou postal edino nogometno moštvo v članski kategoriji v Ajdovščini. Z veliko podporo takratnega predsednika Marka Nagodeta, se je ekipa v kratkem času prebila iz najnižje lige v 3. SNL – zahod, ter jo v sezoni 2014/2015 tudi osvojila. Po sezoni 2015/2016 se je iz ajdovske članske ekipe umaknila uprava na čelu z Markom Nagodetom. Moštvo je v naslednjih dveh letih osvojilo osmo in šesto mesto v enotni 3. SNL – zahod.

Leto 2018 je prelomno. Po sedmih letih bo na igrišče Mestnega stadiona v Ajdovščini znova stopilo člansko moštvo z imenom Primorje. Klub s tradicionalnimi rdeče-črnimi barvami bo vodil novi predsednik Erik Bovcon. Mladinske selekcije ND Primorja imajo v svojih vrstah več kot 300 otrok in bodo v naslednjih letih glavni vir članskega moštva.

Moštvo bo baziralo na igralcih iz mladinskih vrst in perspektivnih mladih igralcih iz okolice Ajdovščine. Cilj ND Primorje je, da se v nekaj sezonah ob stabilnem finančnem vložku, prebije v 2. SNL ligo s čim večjim priključkom doma vzgojenih igralcev.

Erik Bovcon (predsednik članskega moštva ND Primorje):

” Kot je bilo že predhodno omenjeno, je leto 2018 za naš klub res prelomno leto. V zelo kratkem času je namreč novemu UO uspelo v Ajdovcih prebuditi strast do nogometne igre. Tako domačini kot prebivalci širše okolice smo vedno hrepeneli po dobrih rezultatih domačega kluba, in sedaj so temelji ponovno pripravljeni.

Ogrodje članske ekipe ostaja namreč sestavljeno iz domačih igralcev, katerim so bili dodani posamezni novi, mladi in strastni igralci iz nekoliko oddaljenih krajev, ki bodo vsekakor prevesili tehtnico v našo korist. Zavedamo se, da se to ne bo zgodilo čez noč, ampak z vztrajnostjo in pripadnostjo klubu ter barvam, nam bo to zagotovo uspelo.

Da je moštvo konkurenčno se vidi že po prvih pripravljalnih tekmah, vendar pa bo prvi pravi pokazatelj naše kvalitete otvoritvena tekma sezone na Mestnem stadionu v Ajdovščini, ko bo 18.08.2018 naš prvi nasprotnik ekipa iz Kopra. Ne glede na izid te tekme pa je cilj letošnje sezone, da prvenstvo zaključimo v prvi polovici nastopajočih. Prav tako je cilj, da moštvu dodamo mlade perspektivne domače igralce iz nižjih selekcij, ki bodo v bodoče prevzemali vedno večjo odgovornost v domačem članskem moštvu, ter posledično postajali vzorniki mlajšim članom mladinskih selekcij ND Primorje. ”

Uroš Pintar (vodja nogometne šole ND Primorje):

”Mladinski nogomet se v Ajdovščini vztrajno dviguje, kar si štejemo za uspeh, glede na preteklost, ko smo čez noč pristali na najnižji točki po sesutju NK Primorja. Uspeli smo stabilizirati mladinsko in kadetsko ekipo v 2. slovenski ligi, s selekcijo U15 si nadejamo prve lige in uspešen preboj skozi kvalifikacijsko sito, kjer se nam lansko sezono za las ni izšlo. Imamo rekordno število otrok v vsej zgodovini nogometa v Ajdovščini, piramidni sistem po selekcijah sega vse do čisto najmlajših, predšolskih otrok. Izvajamo krožke po večini šol v Vipavski dolini, kjer se otroci spoznavajo z nogometno igro. Tekmujemo z vsemi mlajšimi selekcijami v medobčinski ligi, kjer se naš trud odseva na zelenicah. Želimo si stopnico višje, vendar z majhnimi in stabilnimi koraki, da bomo lahko v prihodnosti priča prvoligaškim mladinskim in kadetskim tekmam. Iz okoliških klubov so igralci in starši prepoznali naše dobro strokovno delo, ki ga moramo nadgraditi, če želimo slediti trendom in biti uspešni. Prepoznavni smo nedvomno po zelo dobrih pogojih dela, namreč razpolagamo z infrastrukturo, ki nam omogoča izvajanje treningov in tekem na najvišjem možnem nivoju, kar je sploh pogoj za strmenje k visokim ciljem in uresničevanju le teh.

Omeniti velja seveda tudi dekliški nogomet, ki nenehno raste in se širi v vse pore nogometne sfere. Z letošnjo sezono bomo ponosno zakorakali v novo sezono s celostno piramido od najmlajših do članic, tekmovali bomo v vseh tekmovanjih, ki jih omogoča nogometna zveza Slovenije.  Smo unikat na našem geografskem območju in eden redkih klubov, ki se lahko pohvali s celotno piramido. 

Nogomet pa ni le tekmovalno usmerjen šport, je možnost, da se otrok razvija na področjih, ki jih bo nedvomno potreboval na svoji življenjski poti. Naša nogometna akademija nedvomno veliko pripomore k uspešnem obvladovanju socialnih veščin, gibanja, veselja in smeha, ki so osnovna podlaga, da skupaj ustvarjamo veliko zdravo nogometno družino.” 

Podrobna predstavitev igralcev in strokovnega vodstva bo v naslednjih dneh, ko bo popolnoma dokončana trenutna spletna stran!

KOLEKTIV ND PRIMORJE AJDOVŠČINA